Ferhalefjoer

• 21 november 2018
ferhalefjoer

Het Ferhalefjoer is en project van Keunstwurk. Het is in het leven geroepen om kinderen over zichzelf en hun wereld te leren vertellen. D.m.v. het maken van een verhaal leren kinderen op een logische en interessante manier kennis te verwerven.

In de week van 19 t/m 23 november konden scholen aan de slag met het Ferhalefjoer. Daarbij konden de scholen ondersteund worden door een vertelcoach. Op de Blinker kwam kinderboekenschrijfster Kate Schlingemann langs om met de kinderen van groep 5/6 verhalen te bedenken. Deze verhalen werden verzameld middels een aantal rode draden, die werden gespannen over het onderwijsplein. Op woensdagochtend 21 november werden de kinderen van de groepen ¾ en 7/8 uitgenodigd om te luisteren naar de zelf bedachte verhalen van de kinderen van groep 5/6.
Daarbij mochten de toeschouwers ook extra invulling geven aan de verhalen. In totaal zijn er 4 verhalen geschreven door de kinderen. Deze verhalen komen op de site van www.ferhalefjoer.nl