Houses and Labs

• 19 september 2018
20180919 140437300

Houses and Labs
Op woensdagmiddag 19 september hadden het team van de Blinker en Het Hazzeleger de aftrap van Houses and Labs. Houses and Labs laat kinderen d.m.v. thematisch werken kennismaken met alle wereldorientatievakken (en daarnaast ook zijdelings de andere vakken). Hierdoor wordt de betrokkenheid, motivatie en eigen inbreng van de leerlingen vergroot/gestimuleerd. Kinderen worden uitgedaagd om zelf na te denken over hun ontwikkeling. Kinderen worden na een fase van ‘prikkelen’ gestimuleerd om zelf een leervraag te bedenken. Deze leervraag kunnen ze beantwoorden door zelf informatie te zoeken in door leerkrachten ontworpen Labs. Vervolgens gaan ze hun leervraag verder uitwerken en volgt er een presentatie in de klas. Er wordt daarbij steeds in de klas (House) besproken hoe iedereen ervoor staat, zodat kinderen ook van elkaar leren. Daarnaast geven leerkrachten extra informatie in de klas (House) en volgen er bijv. ook excursies, lessen van gastsprekers, etc. Er is woensdag hard gewerkt om een start te maken voor het eerste thema “Water” door de Blinker. Het team van het Hazzeleger start met “Eten”.