Daltonpredikaat weer met vijf jaar verlengd!

• 19 mei 2017
feest

OBS De Blinker weer voor 5 jaar Daltonschool!

Om de 5 jaar komt er een onafhankelijke commissie langs om te kijken of de Daltonschool nog voldoet aan het Dalton predicaat. Afgelopen donderdag was het voor OBS De Blinker zover! We zijn sinds 2004 een Daltonschool en zien het concept als meerwaarde voor de totale ontwikkeling van kinderen.

Daltononderwijs gaat uit van het vertrouwen in kinderen om zelf aan de slag te gaan, keuzes te maken en te leren samenwerken. De leerkracht begeleidt de kinderen hierbij en geeft sturing daar waar nodig. De leerling krijgt hierdoor inzicht in wat zijn/haar talent is en wat hij nog graag wil/moet leren om een stap verder te komen. Vorig schooljaar hebben we de kernwaarde ‘Reflectie’ verder uitgewerkt met als resultaat dat we nu werken met reflectiegesprekken, een portfolio en een ‘trots-op-muur’.

Om te vieren dat de school het predicaat Dalton weer voor 5 jaar mag voeren, heeft de school afgelopen vrijdag een feestdag ingelast met de kinderen. Samen hebben we genoten van een gymles met de hele school, spelletjes en een lekkere traktatie. Een topdag!